Daily life with Complex Regional Painsyndrome CRPS{March 19, 2010}   Afscheid zonder zuivel

Afscheid van de revalidatie arts. Niet omdat ik klaar ben met mijn medische revalidatie. Mijn arm is niet te behandelen nu. Misschien ooit. Daar gaat deze revalidatie arts niet op wachten. Bel maar als het beter is. De man die 2 maanden geleden moedig riep: ‘Over 1 jaar weet je niet meer, wanneer je voor het laatst pijn hebt gehad.’ Daar tegenover de Anesthesist, die na de symphaticus blokkades zegt dat hij en de revalidatie arts zich zorgen gaan maken, als hun behandelingen niet aanslaan. De behandelingen die de medische wetenschap toch zo heeft bewezen dat het werkt. Maar het werkt niet bij iedereen. Dat zijn de kleine lettertjes.

Een oude kennis aan de telefoon.
Hij is Acupuncturist, homeopaat, manuele therapeut en voedingsdeskundige in 1 man en in 1 praktijk.
Hij zegt:
‘’Als je Tramadol pijnstillers gebruikt, dan werkt acupunctuur niet.’’
De klap is tegen het elektrische botje in de elleboog geweest, dat loopt gelijkt met de dunne darm meridiaan. Je hebt een voedsel allergie, die zijn moeilijk met medische testen aan te tonen. Je word niet beter, omdat ergens de energieën niet goed stromen. Bij jou is dat in je dunne darm. Dat is de oorzaak van jouw persoonlijke dystrofie. De oorzaak is bij iedereen een beetje anders.’’
Wat voor allergie heb ik dan, naast mijn huisstofmijt, graspollen etc. allergie? Je hebt Zuivelallergie. Je mag geen zuivel meer, om de dunne darm te ontlasten. Daarnaast een overdosis vitaminen van de natuurwinkel en Traumeel tabletjes en als het lukt Traumeel zalf.
Ik zit bij de huisarts.
Ik vertel over de volgende stap, de pacemaker. Wel of niet een pacemaker. In de supermarkt twijfel ik nooit zo lang.
Als ik beslis om geen pacemaker te ‘nemen, krijgen, laten implanteren’, dan ben ik klaar in het ziekenhuis. Weg in het ziekenhuis.
Hier is een flesje Tramadol pijnstillers, Dyclofenac zetpil erbij, of liever morfine? En naar huis. Thuis zitten. Versuft onder de medicijnen. Niet de oorzaak aanpakken. Dat kunnen ze nog niet in de medische wetenschap, de oorzaal aanpakken van CRPS.
De huisarts vraagt zich af of ik nooit eerder met die gedachte die gedachte ben bezig geweest. De gedachte dat ik voor altijd ziek ben. Voor altijd tot het over gaat. Voor altijd, ook al heb ik nog pijn, dan stukken minder. Voor altijd…..ziek. Ik ben heel veel bezig geweest met die gedachten…vooral om die gedachte te ontwijken. De gedachte, voor altijd. Nu hoor ik van mijn kennis de: Acupuncturist, homeopaat, manuele therapeut en voedingsdeskundige dat de oorzaak een zuivelallergie is, waardoor de energieën niet goed stromen in mijn dunne darm. Die de meridiaan blijkt te zijn van mijn elektrische botje in mijn elleboog, waarmee ik een jaar geleden tegen een deurpost ben geknald.
Dag Normale cappuccino, hallo sojamelk. Dag goedkope smeerkaas, hallo geitenkaas. Ik ga het proberen. Geen zuivel meer, behalve wat nog in de ijskast staatJ De overdosis Vitamines en Traumeel tabletjes, 3x p dag wat het ook mag zijn. Wie weet, een doorbraak voor de CRPS patiënten…

Advertisements


Marcia says:

Hey honey G,
waar wordt die zuivelallergie op gebaseerd?
Lijkt me erg kl#te om zuivel te moeten laten staan, dus ook geen yoghurtjes meer voor jou?! Ai :0(
Sterkte, nog steeds!
Love ya, fijn weekend – as much as possible!!!
xXxMarsLeave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

et cetera
%d bloggers like this: