Daily life with Complex Regional Painsyndrome CRPS{March 17, 2012}   Leuk verhaal

Soms overlijdt er iemand. Dat is het leven. Dat willen we niet, maar het gebeurt wel. We kijken en zien het gebeuren. We staan erbij, maar kunnen niets doen. We voelen ons machteloos of we zeggen dat het beter is voor degene die is ‘heen gegaan’, ook al vinden we het gruwelijk om dat te zeggen. We zeggen het toch.
Na een tijdje is iedereen door met zijn leven gegaan, ook al blijft het verlies in jou zitten. Het lege gat slijt, maar het gaat niet weg. De tijd tikt wel door.
Mensen willen dat je positief het leven in rent en een speech a la Ratelband omarmd. Duik in het gat, omarm het gat en ga van het gat houden!
Als chronisch zieke ben je altijd ziek. Soms heb je een leuk verhaal. Dat heb je dan van iemand anders gehoord, het leuke verhaal. Bij de supermarkt of van een vriendin. Veel vaker heb je geen leuk verhaal. Het is een beetje zoals de blauwe envelop; Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker’.
Het zou makkelijker zijn om gebarentaal te leren. Dat is makkelijker communiceren na 14:00 uur. Het zou makkelijker zijn als ik mijn voicemail in zou spreken, dat ik na 14:00 uur mijn rust in ga en niet meer bel. Het zou nog makkelijker zijn als mijn nieuwe oortje het wel zou doen, zodat ik kan bellen vóór 14:00 uur. Of dat ik de robot stofzuiger zou installeren, zodat die zelfstandig zou stofzuigen. Het zou makkelijker zijn als ik altijd alles mocht of kon, zodat ik nooit elk klein dingetje zou hoeven in calculeren of op een tijden schema zou moeten letten. Het zou makkelijker zijn als ik boven het matras zou kunnen zweven, maar een vliegend tapijtje kan ik niet aanraken. Het  zou makkelijker zijn als ik het bed überhaupt kan aanraken, zodat ik zou kunnen slapen in de middag.  Of dat ik mijn beperkingen heel makkelijk zou kunnen aangeven, zonder enige gene of ongemak. Of een post-it ophangen met: ‘Niet op mijn bed zitten in verband met trilling gevaar’ en ‘Blote benen en armen in verband met aanrakingspijn’. Of een bordje: ‘Nee, ik wil wel, maar ik kan niet flexibel zijn. Wat ik wel voor je kan doen is een lekkere pot thee, een warme choco of een latte macchiato voor je maken met extra schuim en naar je luisteren. Zoals een barman dat doet. Gaby’s bar bij  is geopend vanaf 11:00 uur en heeft een uitloop van 1,5 uur tijdens de bezoektijden. Dat bord vind je op de voordeur.
Misschien begin ik maar eens met de gebarentaal, zodat ik jou ook een leuk verhaal kan vertellen.

Advertisements


Ruud Beijer says:

Beste Gaby,wat een verschrikkingen maak jij mee in je nog zo jonge leven.
Het is verschrikkelijk om iedere dag pijn te hebben.Ik weet daar alles van want ik heb 20 jaar vreselijke pijnen geleden in mijn onderrug.
Ik heb al die jaren vertrouwd op de kundigheid van allerlei specialisten en doktoren maar heb daardoor wel onnodig pijn geleden.
Tot 20 jaar geleden de arts tegen mij zei dat ik maar moest leren leven met de pijn.Toen ben ik eens verder gaan kijken dan mijn neus lang was.
Uiteindelijk ben ik een medicijn tegengekomen die niet of nauwelijks bijwerkingen kende,wat bovendien heel goedkoop is ,en dat mijn leven vanaf dat moment heeft veranderd.De naam Marihuana!!!
Marihuana werd voor het verboden werd vroeger al voorgeschreven bij o;a reumatische pijnen,spasmen hoofdpijn,slapeloosheid Gilles de La Tourettesyndroom ,MS en nog vele andere pijnen en aandoeningen.Veel mensen die lijden aan bijv M.S gebruiken het al met vaak hele goede resultaten.Ikzelf adviseer mensen om er thee van te trekken[een gram marihuana]is goed voor een liter thee.Twee kopjes thee per dag kunnen je leven aanzienlijk verbeteren omdat h.et je belevingswereld van altijd pijn onderdrukt.Uiteraard wordt dit door de medische wereld tegengesproken,maar dat is logisch.Medicijnen zijn en worden steeds duurder,terwijl het medicijn marihuana bijna niets kost.Het draait alleen maar om winst voor de fabrikanten.Ik wil jou het volgende voorstellen,als je wilt stuur ik jou twee gram wiet op.
Van die twee gram kun je twee liter thee trekken,probeer eens een week lang dagelijks hier twee kopjes van te drinken.Dit zal je leven voorgoed kunnen veranderen.
Er is echter een maar,het werkt niet altijd maar in veel gevallen wel.Wat ik ervoor terugvraag is dat als het bij jou helpt dat je dit kenbaar maakt bij alle mensen die je ken en ze erop wijzen dat het ook hun kan helpen.Ik schrijf je dit omdat je volgens het artikel jong en slim bent.Ik hoop dat je slim genoeg bent om door de antidrugs hetze heen te kijken en het gaat proberen.Nogmaals ik vraag er geen geld voor.Vriendelijke groeten van Ruud Beijer uit Almeregabstar25 says:

Beste Ruud,
Bedankt voor je bericht! Wat fijn dat marihuana helpt voor jou! Mijn lichamelijke pijnen zijn helaas van zulk extreme aard, dat alleen sterke morfine het een beetje dragelijker kan maken. Ik heb zo een beetje alle Drugs wel geprobeerd tegen de pijn, denk ook aan Ketamine, Methadon etc. Marihuana is vele malen lichter dan deze middelen, helaas moet ik met groter geschut komen. Bedankt en sterkte! GabyLeave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

et cetera
%d bloggers like this: