Daily life with Complex Regional Painsyndrome CRPS{July 12, 2012}   Schijtbed

“Als je aanrakingspijn over je hele lichaam hebt, dan kan je de deken toch niet aanraken?” Zegt de nieuwste gemeente dame. Nee dat kan niet, daar heb ik een dekenboog voor. “Als je aanrakingspijn hebt, dan kan je toch ook het bed niet aanraken.” Nee, dat kan óók niet, maar wat moet ik dan? Het kruisverhoor gaat door, alsof ik een illegale crimineel ben. Een crimineel omdat mijn benen niet meewerken. Een crimineel omdat mijn lichaam in brand staat of omdat mijn zogenaamde goede arm ook botpijnen en aanvallen vertoont. Dag armen, dag benen, zwaai ik. “Dat kan toch niet, zwaaien als je pijn hebt?” Nee, dat kan ook niet. “Hoe doe je dat dan, de thuiszorg uitzwaaien? Hoe voelt het als de thuiszorg jou in de ochtend vastpakt? Hoe kom je dan van het bed naar de douche en terug?” De mevrouw denkt vast dat ik in een groot paleis woon. Ik heb een douche stoel en tussen het bed en de douche staat nog een fatboy met een kussen. Blauw, bijpassend. In mijn slaapkamer zijn de kleuren blauw/wit, voor de rust. Om goed te slapen, ondanks dat ik naakt boven mijn bed moet zweven. “Hoe ga je dan naar de wc als je man er niet is en je hebt een moment dat je niet kan lopen? Kan je dan wel staan?” Nee mevrouw, als mijn knieën gevoelsmatig tegen elkaar indraaien, dan kan ik er geen gewicht op zetten. “Hoe ga je dan naar de wc?” Ik drink niet als mijn man er in de avond niet is en ik kan niet staan. U drinkt dan niet?! Nee, ik drink dan niet. “Kunt u uw eigen kont wel afvegen? En hoevaak moet u per week poepen? Oh, u reguleert dat met laxeermiddelen? Wat handig, van welk merk? Moet u dan meteen of duurt dat dan even? En wat als u nou laxeermiddel neemt en u kunt plots niet meer staan?” Je kiest het niet uit hè, wanneer je lichaam zichzelf gaat aanvallen. Dat heb je met auto- immuunziektes. Nou mevrouw, dan schijt ik het hele bed onder en dan ligt het bed onder de poep. Dan heb ik een poepbed. “Een poep bed is toch viehies?!” Ja, een poepbed is vies, maar dat maakt allemaal niet uit, want ik kan toch niet op het bed liggen, want ik moet erboven zweven. Ik ben een zweefteef met een schijtbed. En dat bespreek ik heel graag met u allemaal mevrouw, omdat ik zo ontzettend graag een electrische rolstoel wil. En als u na deze schijtverhalen nóg zes psychologische testen en onderzoeken wilt doen, dan is dat prima. Dan zal ik graag vertellen wat het met mij doet, dat ik over poep en plas en konten afvegen met u moet praten, nadat ik al bijna een jaar in een kruisverhoor zit van een spoedindicatie van begin November 2011. De week na mijn bruiloft, waarin je op een roze wolk hoort te zitten in plaats van in een poepbed! Maar ik heb er schijt aan. Dat u het even weet. En nu word ik de O.K ingereden met een rolstoel van het ziekenhuis, om mij om te laten bouwen, zodat ik voortaan in een fles kan urineren en ik geen rolstoel meer nodig heb om naar de wc te kunnen. Dag mevrouw!

Advertisements


Mars says:

#&%*¥§, dít klonk eerder als n brugpieper of als n stagiaire zeg – lekker intelligent en profi NOT!
Maybe next time als je weer zo’n onder-onderbouwde afwijzing van ze krijgt, dat je dáár mee je kont kan afvegen EN dan retour afzender 😉
Don’t give up love, de aanhouder EN t goede (over-) wint: U my dear ❤gabstar25 says:

Thanx babe, mis je!!Beste Gaby,

Zou je misschien willen meewerken aan de rubriek ‘Ik leef!’, die in het katern Weekeinde van de Telegraaf staat op zaterdag? Het gaat om een interviewtje en foto (die ter plaatse wordt gemaakt). In ‘de rubriek vertellen mensen die op medisch gebied iets heftigs meemaken/meemaakten wat voor impact dit heeft (gehad) op hun leven, maar vooral hoe zij ondanks of misschien wel dankzij hun situatie het meeste uit het leven weten te halen.
Als je interesse hebt, wil je me dan mailen op m.van.es@telegraaf.nl?

Hartelijke groet,
Marion van Esgabstar25 says:

Hi Marion,

JA hoor, dat is prima! Ik mail je ff.Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

et cetera
%d bloggers like this: