Daily life with Complex Regional Painsyndrome CRPS{May 1, 2014}   Negen maanden

2014-02-10 20.13.03 Ik moet plassen, echt heel erg nodig, maar ik ga niet. Waarom dat interessant is?

Aviya slaapt overdag in haar bedje. Dat gebeurt af en toe en heel vaak ook niet. Ze is nu net zo lang uit mijn buik als in mijn buik, maar zou nog altijd het liefste in mijn baarmoeder slapen. In de nacht mag dat dan ook. Althans bij haar moeder, niet in haar moeder.
Dit is geen verwennerij, noch manipulatie van Aviya. Het is pure noodzaak dat zij ‘s nachts bij ons slaapt.

Na negen maanden heeft Aviya nog steeds kramp. Als zij nu in haar eigen bedje zou slapen in de nacht, dan slapen manlief en ik helemaal niet meer. Veel slaap hebben we niet nodig en het geeft echt niet dat we drie keer op zijn in de nacht om onze baby te verzorgen. We doen er alles aan om haar te verlichten. Zo lig ik soms half op haar ruggetje, terwijl ik haar dubbelgevouwen vasthoud, met haar neusje naar haar teentjes. Ze krijst in mijn oor en wurmt zich uit de houding. Met alle macht proberen we haar te laten onstpannen, maar als ze kramp heeft, dan verandert ze van een guitige baby, naar een hysterisch, rond krioelend luchtalarm.

Wanhopig kijken wij toe, hoe zij windjes laat, terwijl ze niet kan zitten, liggen of staan door de pijn in haar buik. Wat is er toch aan de hand met ons baby meisje? Ze krijgt Kamut brood, i.p.v. tarwe. Ze krijgt anti-koemelk melkflessen en ze krijgt binnenkort een glutenintolerantie test, ook al denken we dat ze gluten heus wel tolereert. Wij hebben hier thuis dan ook een 100% tolerantie beleid.
Maar, wat is het dan wel? Ligt het aan ons? Laat het aan ons liggen, dan kunnen wij het veranderen. “Maar het ligt niet aan ons.”, zei de professionele dame die hier thuis een aantal keer is komen kijken, of het aan ons lag. We doen het allemaal volgens die mevrouw haar boekje en ‘vooral doorgaan’.

Na negen maanden lukt het Aviya als zij even geen kramp heeft, om lekker overdag heel erg licht in haar bed te slapen. Zodra ik een geluid maak, is ze wakker en is er kans dat de kramp inslaat.
Ik moet plassen, heel nodig, maar ik weiger naar de wc te gaan, want ons baby meisje slaapt overdag even in haar eigen bed en wij zijn al negen maanden trots!

Advertisements


hoi gaby,
Ik heb net je post gelezen. Heb je al eens probiotica geprobeerd en ook suikervrije voeding voor haar? Succes iig!gabstar25 says:

Yesss @Saskia, allemaal geprobeerd, sowieso krijgt ze suikervrij!Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

et cetera
%d bloggers like this: