Daily life with Complex Regional Painsyndrome CRPS{May 7, 2014}   Spelt

images81KO3MVY
De afgelopen tijd ben ik wat minder online te vinden geweest. Offline ben ik in mijn huis vooral met Aviya bezig. Aan het lachen, spelen, groeien, maar ook haar door de dag heen helpen en vooral door de nacht.
Deze mama zat qua CRPS flink in de penarie, want de pijnmanagement leek tijdelijk niet te werken. Ik deed wel het medicatie management, maar de medicatie deed haar werk niet. Dit alles had zo zijn redenen…

Aviya had namelijk spelt brood gegeten. Dat was een tip van de baby voedingsdeskundige van het consultatie buro. “Spelt, daar reageert de baby vast veel beter op dan tarwe!” De bakker garandeerde dat er echt niets anders in zou zitten, dan spelt. Een broodje appelstroop, baby’s broekje uitgedaan, mouwtjes opgestroopt. Baby in de Bumbo gezet, plastic slab om, broodje verscheuren in stukjes en op baby’s tafeltje gelegd. Baby blij, mama blij.
Even leek de baby content, maar toen begon het gekrijs. Het werd 20:00 uur die avond, wat normaal geen probleem is, maar op dodenherdenking waren wij toch echt twee minuten stil. Twee stille, geladen minuten, waarin je een speld kan horen vallen. Alleen was het halfje spelt niet goed gevallen in baby’s maagje. Krijsen, krijsen, niets hielp, zelfs de draagdoek niet. Baby was niet warm, dus had geen koorts, maar zat wel ineens onder de rode vlekjes op haar buik en rug. Wat zat er toch in dat speltbrood?

Een paar dagen lang liepen wij met een krijsende, oververmoeide, gevlekte dalmatiër baby. Voor het eerst een halve zetpil gegeven, wat nog een heel karwijtje is. Alles is zo klein en bij een spartelende baby is het best een uitdaging. De zetpil floepte vooral terug, maar uiteindelijk is die binnen gebleven en kon deze mama weer even online en naar de bakker, voor het vertrouwde Kamut brood, waardoor ik geen gevlekte baby meer heb. De baby blij, dus mama blij!

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

et cetera
%d bloggers like this: